متخصص داخلی - فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم ، اندوکرینولوژی
اگرچه فرسایش خاک یک فرآیند طبیعی است، اما فعالیتهای انسانی در دهههای گذشته به شدت آن را تسریع کرده است. به گفته یونسکو، تخریب خاک، رفاه دو پنجم بشریت را تضعیف، گونهها را منقرض کرده و تغییرات آب و هوایی را تشدید میکند.
خاک سطحی که دارای مواد آلی، حاصلخیزی و عمر خاکی بالایی است، به جای دیگری منتقل میشود. به عنوان مثال، هنگامی که کشاورزان قبل یا بعد از رشد یک فصل و برداشت محصولات، خاک را شخم میزنند، ممکن است آن را برای هفتهها یا ماهها در معرض عناصر فرسایش قرار دهند. فرسایشِ خاک باعث کاهش بهرهوری زمینهای زراعی شده و به آلودگی آبهای مجاور، تالابها و دریاچهها منجر میشود.
علیرضا رحمتی، معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به تبعات چرای بیرویه دام در البرز مرکزی، اظهار کرد: فرسایشپذیری بالای خاک از جمله پیامدهای چرای بیرویه دام است.
پاسخ: خاک رس آب بیشتری را در خود نگه می دارد و سرعت نفوذ آب در آن بسیار کم است زیرا ذرات آن نرم و ریز است و به علت فشردگی ذرات فضای بین ذرات آن بسیار کم است.
رییس بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، از عوارض چرای مفرط دام در مراتع گفت و تأکید کرد: در صورت ادامه چرای مفرط درصد پوشش گیاهی سطح خاک کاهشیافته و پس از مدتی با مراتعی بدون پوشش گیاهی روبهرو خواهیم بود که بهشدت در معرض فرسایش قرار دارند.
ویژگی و ساختار سنگها، مانند بسترهای نفوذپذیر مقاوم که به دلیل سنگهای غیرقابل نفوذ زیرین click here مستعد لغزش هستند.
سوالات متن درس ۱۰ دهم کتاب علوم پنجم ابتدایی با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید.
انتخاب مطب افزودن به لیست من انتخاب مطب افزودن به لیست من دکتر مریم کرابی پوست و مو
- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
پاسخ: ریشه گیاهان رشد می کند و به داخل شکاف سنگ ها می رود. ریشه با گذشت زمان بزرگ تر می شود و به جای بیشتری نیاز دارد. بنابراین سنگ ها را می شکند و برای خود جا باز می کند.
وی با اشاره به سیل امامزاده داوود در سال گذشته، گفت: علت آن همین موضوع و چرای بیرویه دام در منطقه البرز مرکزی بوده است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: همچنین ادارات کل استانی موظف شدهاند که در فصل چرای دام، وضعیت مراتع را مورد پایش قرار دهند تا اگر چرای مازادی صورت میگیرد، به متخلفان اخطار دهند و در صورت نیاز به دادگاه معرفی کنند؛ البته این موضوع تنها مربوط به مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیطزیست است و در خارج از این مناطق که حدود ۸۹ درصد از مناطق کشور است، برای جلوگیری از چرای دام مازاد، میتوان موضوعات را از وزارت جهاد کشاورزی مطالبه کرد تا به وظایف قانونی در حوزه دام و مرتع عمل کند.
به گزارش ایسنا، کامبیز پورطهماسبی روز شنبه ۱۹ اسفند در دومین همایش منابع طبیعی و مسئولیت اجتماعی که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: حفاظت از منابع طبیعی کار یک ارگان یا دستگاه خاص نیست و همه باید به مسئولیت اجتماعی خود را در این خصوص عمل کنند.